vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Gradsko vijeće potvrdilo sedam dobitnika javnih priznanja Grada Metkovića

Metković, 21.6.2016. - U Zgradi političkih stranaka u Metkoviću danas je pod predsjedavanjem Marina Veraje održana je XXVI. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je, između ostaloga, prihvaćeno Izvješće o izvršenju proračuna za 2015. godinu, usvojeni prijedlozi o načinu držanja kućnih ljubimaca na području Metkovića te je donesena odluka o dobitnicima javnih priznanja Grada Metkovića.

Prihodi u Proračunu Grada Metkovića za 2015. iznosili su 29 milijuna kuna, a rashodi 28 milijuna kuna. Gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur rekla je da je višak prihoda od oko milijun kuna prebačen u proračun za 2016. te da je Grad Metković Republici Hrvatskoj darovao oko 800 metara četvornih zemljišta za izgradnju Stalnoga graničnog prijelaza za pogranični promet Unka.

Usvojeno je Izvješće o radu i Financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Metković za 2015. te je prihvaćen Prijedlog Odluke o poništenju raspisivanja Otvorenoga javnog natječaja za prodaju građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni Dubravica. Poništen je i Javni poziv za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih Grada Metkovića i njihovih zamjenika.

Posljednjom točkom Dnevnoga reda Gradsko vijeće donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Metkovića. Nagrade za životno djelo dobili su Ratko Krstičević i Stipan Borovac. Dobitnici nagrade Narona su prof. Draga Nikolić u području obrazovanja i dr. sc. Domagoj Vidović u području znanosti. Nagradu Narona u području kulture dobilo je Hrvatsko starinsko športsko kulturno društvo Narona, sekcija Domagojevi gusari. Bariša Ilić nagrađen je Nagradom Sveti Ilija u području ornitologije, a Ivica Mioč Nagradom Lancarica u području gospodarstva.