vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Druženje članova Udruge 'Život'

Metković, 23.6.2016. - Kako smo bili najavili, u prostorijama Edukativno-zdravstvenoga centra Draženović održano je druženje članova Udruge oboljelih od malignih bolesti Život, koja aktivno djeluje od 13. travnja ove godine.

U svibnju su sudjelovali u obilježavanju Mjeseca borbe protiv raka kože Euromelanoma Day, kada je u Specijalističkoj ordinaciji za dermatologiju i venerologiju dr. Ivane Sršen Vidović besplatan pregled obavilo 15 žena operiranih od karcinoma dojke.

Udruga trenutno radi na prikupljanju članstva te se želi predstaviti što širemu građanstvu, kako bi svi oni zbog kojih je Udruga i osnovana doznali za njezine aktivnosti i tako se uključili u njezino djelovanje. Predsjednica Udruge je Zdenka Draženović, potpredsjednica je Miljenka Manenica, a tajnica Višnja Doko.

– Tu smo za pomoć ljudima grada Metkovića i okolice, nažalost, ne možemo liječiti, ali sve ostalo što može našim članovima olakšati borbu s bolešću mi ćemo pružiti, od druženja, savjetovanja i potpore jer sreća u nesreći je to što imamo članice koje imaju iskustva u gotovo svim segmentima pa iz vlastitih primjera mogu pomoći i drugima – rekla nam je predsjednica Udruge Zdenka Draženović.

Udruga Vita iz Ploča surađivat će s Udrugom Život te će im svojim iskustvom uvelike moći izaći u susret i pomoći u ostvarenju zamišljenih projekata u budućnosti. Udruga Život aplicirat će za donacije kao potporu aktivnostima koje planiraju za svoje članove, između ostaloga navode organiziranje psihološke pomoći oboljelima i članovima njihovih obitelji.

Rad Udruge biti će organiziran nakon ljetne stanke, točnije u rujnu, kada će svakoga prvog i trećeg četvrtka u mjesecu od 19 do 20 sati u prostoru EZC Draženović na adresi Put Narone 6 biti organizirana druženja i savjetovanja za članove i sve one koji imaju potrebu saznati više o oboljenju od malignih bolesti.
J. Vučković