vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Klapa i Orkestar HRM-a Metkoviću darovali koncert za Dan državnosti

Metković, 24.6.2016. - Pod ravnanjem maestra Tonćija Ćićerića sinoć su u Gradskome parku cjelovečernji koncert povodom Dana državnosti Republike Hrvatske održali Klapa HRM-a Sveti Juraj i Orkestar Hrvatske ratne mornarice.

Nakon uvodne Mi smo hrvatski mornari, brojne je posjetitelje i goste iz Splita pozdravio ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović, zahvalivši gostima što su se odazvali pozivu i Metkoviću darovali koncert pred 25. obljetnicu hrvatske državnosti. Gradonačelnica Katarina Ujdur prisjetila se tih herojskih dana stvaranja i obrane naše domovine te žrtava koje su podnijeli hrvatski branitelji i njihove obitelji. Pozdravivši goste i publiku otvorila je ovogodišnje Metkovsko ljeto.

Orkestar je nastavio s izvođenjem poznatih melodija poput Ča će mi Copacabana, a onda mu se pridružila Klapa Sveti Juraj koja ja pjevala poznate Vilo moja, Ružo moja crvena te nekoliko autorskih pjesma. Zanimljiva je bila instrumentalna obrada uvertire Metikoševa Gubec-bega te a cappella izvedba Thompsonove Moj dida i ja. Kraj je ostavljen za prigodne Kome bi šumilo more moje sinje, Croatio, iz duše te ljubim i Stina pradidova, a koncert je uz veliko odobravanje publike zaključen Zajčevim U boj, u boj.

Gradski se park još jednom pokazao izvrsnim prostorom za takva glazbena događanja, jedino je problem bio što je 200 stolica bilo premalo jer najmanje još toliko posjetitelja stajalo na nogama pa će UKS morati razmišljati o nabavi dodatnih stolica.