vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Krstičević, Boras i Šustić prve na regati u Kaštel Kambelovcu

Metković, 26.6.2016. - Jučer je u Kaštel Kambelovcu održana V. kup-regata VSD-a na kojoj su sudjelovali svi veslački klubovi iz Dalmacije te VK Iktus iz Osijeka, HVK Vukovar i VK Rama iz BiH. Razlog tome je 20. obljetnica od osnutka Veslačkoga kluba Marina Kaštela, na čemu im iz VK Neretvanski gusar posebno čestitaju.

Po iznimno teškim uvjetima za veslanje zbog visoke temperature i sparine već u jutarnjim satima natjecanja, metkovske kadetkinje Leonarda Krstičević i Aleksandra Boras u dvojcu na pariće osvojile su prvo mjesto u vrlo zanimljivoj utrci u kojoj su za protivnike osim dalmatinskih posada Biokova i Jelse imale i posade Iktusa i Vukovara.

Nikola Mijić osvojio je odlično drugo mjesto u skifu za kadete i pokazao da je njegova upornost i zainteresiranost na treninzima urodila plodom. Također je važno spomenuti da je on jedan od mlađih veslača u svojoj konkurenciji.

Nataša Šustić bez problema je osvojila prvo mjesto u samcu lakih seniorki i tako zaključila nastup naših veslača na toj regati.

Nije loš bio nastup Šime i Luke Popovića u dvojcu na pariće u konkurenciji kadeta. Oni su osvojili četvrto mjesto, ali su izveslali vrlo lijepu tehničku utrku i zaostali samo dvije sekunde iza trećeplasirane posade.

Nakon ove regate slijedi ljetna stanka na kup-natjecanjima Veslačkoga saveza Dalmacije. Napominjemo da se u Metkoviću 17. srpnja održava II. Međunarodna regata osmeraca Neretva Open.