vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

'Leptirići' na svečanom prijmu na poziv predsjednice Grabar Kitarović

Metković, 26.6.2016. - Predsjednik UCDPDN Leptirići i nekoliko članova Udruge imali su čast biti gostima na svečanom prijmu u povodu četvrt stoljeća hrvatske državnosti održanom u Uredu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Među uzvanicima bili su čelnici Sabora i Vlade, predstavnici diplomatskoga zbora te brojni uglednici iz hrvatskoga političkog, javnog i kulturnog života. Prijam su priredili predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner i predsjednik tehničke Vlade RH Tihomir Orešković.

Predsjednica Grabar Kitarović sve je uzvanike srdačno pozdravila te se prisjetila se svih hrvatskih branitelja i onih koji su dali živote za hrvatsku domovinu.

– Posebno se sjećamo prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji je upravo u ovom uredu, na ovome mjestu, donosio bitne odluke za put hrvatske samostalnosti – rekla je predsjednica, posebno je pozdravivši Hrvatice i Hrvate u domovini i inozemstvu i sve hrvatske državljane te nastavila – Kada pogledamo unatrag 25 godina, vidimo koliko smo toga učinili, toliko toga smo postigli, a toliko je toga i pred nama. Još je mnogo izazova pred nama. Ako smo zajedno, vjerujem u uspjeh. Vjerujem u ovu zemlju i ove ljude. Okrenimo se prema budućnosti. Učinimo Hrvatsku privlačnom zemljom za sve naše mlade. Ponavljam, vjerujem u te, zemljo moja Hrvatska!

Iz UCDPDN Leptirići zahvaljuju na pozivu Uredu predsjednice i članovima koji su predstavljali Udrugu.