vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Uskoro počinje 2. Umjetnički festival 'Zen Opuzen'

Metković, 29.6.2016. - Umjetnički festival “Zen Opuzen”, u organizaciji Udruge Santa Valerio, zamišljen je kao platforma za uvođenje novih kulturno-društvenih aktivnosti u Opuzenu. Nastao je sa ciljem da dolinu Neretve približimo svijetu odnosno svijet Dolini i ove godine će se održati od 1. do 3. srpnja.

Više nego pozitivni dojmovi sa prošlogodišnjeg, prvog, izdanje Festivala su najbolji pokazatelj da je šira zajednica željna umjetničkih izričaja ovog tipa te smo se ove godine još ozbiljnije uhvatila organizacije što će se ogledati kroz umjetnički i organizacijski iskorak.

Po želji najmlađih i najvažnijih posjetitelja, tematski se bavimo putovanjem kroz svemirski beskraj. Zato će na obali Male Neretve i na Starom Mostu niknuti Raketni centar za odlazak na Mars odakle se zadnji dan Festivala očekuje spektakularno lansiranje.

Uz Raketni centar, u sklopu trodnevne manifestacije, likovni umjetnici/grafiteri će oslikavati opuzenske zidove i fasade, stvarati skulpture od slame, ocrtavati fraktale na pijesku, organizirati izložbe, radionice i igraonice za djecu, režirati vatromet, partijati, biciklirati “od zida do zida” te sudjelovati u još puno zanimljivih događaja

Opuzen će za vrijeme trajanja Festivala postati bogatiji za više desetaka umjetničkih djela što će ga pretvoriti u pravu galeriju na otvorenome, u kojoj će se moći besplatno uživati tokom cijele godine.

Svoj dolazak su najavili neki od najeminetnijih umjetnika i grafitera iz Hrvatske i regije kao što su Boris Bare (Pimp my pump, Zagreb), Modul (Zagreb) Aser Aser (Mostar), Stjepan Tadić (Zagreb), Luka Tomić, (Široki Brijeg), Robin Abramovic (Austrija), Nikola Faller (Udruga Slama, Osijek), Jasenka Hoffmann. Za specijalne efekte će biti zadužena Mirnovec Pirotehnika, a za kvalitetan glazbeni program DJ Žac, DJ Cosmo, Marina Mimoza i mnogi drugi. Ostale detalje kao i sam raspored događanja možete naći na facebook stranici “Street Art Zen Opuzen”

Posjetite nas u Opuzen za vrijeme trajanja Festivala i napunite se pozitivnom energijom!