vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Tko će pristati na ujedinjenje pod novim klubom u interesu oporavka metkovskoga rukometa?

Metković, 30.6.2016. - Danas je u prostorijama Gradske uprave na inicijativu Sportske zajednice Grada Metkovića održan sastanak predstavnika RK Škola rukometa i RK Metković 1963, na kojemu su nazočili predstavnici tih klubova Stanko Vidović, Davor Planinić, Ivo Veraja i Matko Jerković, uime Grada Metkovića gradonačelnica Katarina Ujdur, zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja i pročelnik JUO Mirko Volarević te uime Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko i Nino Šešelj.

Uz općeprihvaćenu konstataciju da je metkovski rukomet u stagnaciji i bremenit problemima, razgovorom se pokušalo doći do rješenja kojim bi se metkovski rukometni klubovi integrirali, po uzoru na slične situacije u Varaždinu i nekim drugim gradovima, te tako novim jedinstvenim klubom napravili kvalitetan iskorak.

Na kraju je na prijedlog predsjednika Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovke zaključeno da se RK Škola rukometa i RK Metković 1963 do utorka, 5. srpnja 2016. očituju o prijedlogu koji će im uputiti Sportska zajednica grada Metkovića.