vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

Sutra Gradska glazba Metković obilježava 130. obljetnicu osnutka

Metković, 16.7.2016. - U prostorijama Gradske glazbe Metković jučer je održana konferencija za medije na kojoj je iznesen program proslave 130. obljetnice osnutka toga društva koje je do današnjih dana ostalo prepoznatljivim simbolom našega grada.

Predstavnike medija pozdravili su predsjednik Pavo Jerković, tajnik Igor Gabrić i kapelnik Stipan Krmić, koji je vođenje Glazbe preuzeo ove godine. Predsjednik Jerković okupljene je ukratko upoznao s poviješću Glazbe i zahvalio svima koji su tijekom 130 godina u njoj djelovali. Istaknuo je zajedništvo svih naraštaja u Društvu te dobru suradnju s gradskim vlastima.

Kapelnik Krmić je rekao da program proslave počinje u nedjelju 19 sati mimohodom glazba gradskim ulicama, a nakon toga će na Trgu kralja Tomislava započeti koncertni dio. Proslavu domaćina uveličat će Gradska glazba Zadar, KUU Izvor glazba Zaton, Hrvatska seljačka glazba Komin i Gradska glazba Opuzen. Gostujuće glazbe predstavit će se 15-minutnim nastupima, a potom će slavljenici odsvirati polusatni koncert šarolika repertoara.

Prije početka koncerta nagrade će biti uručena najstarijim glazbarima Ivi Brljeviću, Ivi Pavloviću, Duji Mijiću i Nikoli Mostarcu.