vijesti www.metkovic.hr

 Televizija

Ponovno imamo Dopisništvo HRT-a u Metkoviću

Metković, 19.7.2016. - Nakon tri godine od gašenje Dopisništva Hrvatske radiotelevizije u Metkoviću danas je ono ponovno otvoreno, obnovljeno i tehnički kudikamo opremljenije.

Uz v.d. glavnoga ravnatelja HRT-a Sinišu Kovačića svečanosti su nazočili tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje, župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur te gradonačelnici i načelnici neretvanskih gradova i općina.

Nakon što je Zoran Bebić Beba otpjevao hrvatsku himnu, skup je pozdravio HRT-ov veteran Pero Štrbe, koji se nikada nije pomirio s ukidanjem Dopisništva i činio je sve da ono oživi. Ravnatelj Kovačić istaknuo je da je posebno ponosan na ponovno otvaranje metkovskoga Dopisništva, koje je nakon vukovarskoga drugo ponovno otvoreno, a najavio je uskoro i povratak bjelovarskoga i mostarskoga. – Hrvatska radiotelevizija ne zaslužuje da joj se gase dopisništva. Stoga ih ponovno otvaramo pa bismo najesen ponovno pokrenuli Regionalni dnevnik – rekao je Kovačić, zahvalivši svima koji su pomogli u ponovnom otvaranju Dopisništva, posebno Gradu Metkoviću jer mu je omogućio prostor za rad.

Gradonačelnica Ujdur istaknula je da je metkovsko Dopisništvo vrlo važno za cijelu našu dolinu Neretve jer će tako vijesti iz doline biti zastupljenije u medijskome prostoru. Za dug i uspješan rad Dopisništva Božji je blagoslov zazvao župnik fra Petar Gulić.