vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Bračni par Mravunac-Fabijanić koncertirao u GKS-u

Metković, 26.7.2016. - Zanimljiv komorni koncert održao je sinoć u Galeriji GKS-a bračni par Linda Mravunac Fabijanić i Nikola Fabijanić, a pridružio im se i Metkovac Ante Šiljeg, bivši učenik OGŠ Metković i GŠ Pavla Markovca u Zagrebu, a danas brucoš na Glazbenoj akademiji u Splitu.

Umjetnike je publici predstavio ravnatelj Ustanove za sport i kulturu Milan Kapović, a potom su Linda Mravunac Fabijanić na glasoviru i Nikola Fabijanić na saksofonu koncert otvorili Fantazijom sentimente Davora Bobića. Svoga bivšeg profesora u izvođenju sljedeće skladbe Hikikomori Marka Gašparovića na saksofonu je zamijenio Ante Šiljeg. Nizale su se skladbe domaćih autora Detonija i Obradovića te Španjolca Pedra Iturraldea. U posljednjoj se svome bivšem profesoru pridružio Ante Šiljeg.

Pijanistica i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić već je dvadeset godina prisutna na glazbenoj sceni. U njezinu su repertoaru skladbe od razdoblja baroka do novijih svjetskih i hrvatskih skladatelja. Bavi se pedagoškim radom te je predsjednica Hrvatske udruge čembalista Continuo.

Diplomirani magistar saksofona Nikola Fabijanić redovito nastupa kao solist, komorni i orkestralni glazbenik. Djeluje u Papandopulo kvartetu i u duu s Lidijom Mravunac Fabijanić. Do sada je izdao tri samostalna CD-a i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Stalno je zaposlen u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu.