vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Nakon vrućega ljeta – vruća filmska jesen

Metković, 2.9.2016. - Nedavno smo se oprostili od Metkovskoga ljeta, koje je i ove godine obilovalo raznovrsnim događanjima. Stoga smo napravili malu retrospektivu događanja na kojima ste bili, ili ste ih propustili.

Od ukupno 35 događaja uvrštenih u Metkovsko ljeto, 25 ih je bilo u organizaciji ili suorganizaciji Ustanove za kulturu i sport. Najviše je bilo koncerata, njih 14, od čega šest klasične glazbe. Sve je počelo u Gradskome parku svečanim koncertom povodom Dana državnosti, na kojemu su se predstavili Orkestar HRM-a i Klapa HRM-a Sv. Juraj. Na svoje su došli i ljubitelji Jasmina Stavrosa i Marka Tolje, dok su se ljubiteljima klasike ovo ljeto predstavili neki vrhunski izvođači. Dovoljno je spomenuti ansamble Ars longa i Operni suveniri, bračni par Mravunec-Fabijanić ili Nevena Hrustića. Nije izostala ni naša Tereza Gabrić, koja nam je ovaj put u pratnji Vesne Šepat Kutnar pjevala popularne arije iz opera, opereta i mjuzikla.

Ljubiteljima teatra ponuđeno je šest predstava, među njima tri hita. Djeca su se dva puta srela s lutkarima; jednom u Gradskome parku i jednom ispred crkve sv. Nikole. Za djecu su organizirane i tri filmske projekcije; u parku, u Vidu i ispred crkve sv. Nikole.

Među kulturna događanja možemo ubrojiti i reprezentativnu izložbu Josipa Škerlja te Neretvanske pjesničke susrete Maslini u lice.

Kao i svake godine, održale su se manifestacije poput Maratona lađa, Rimske noći, Neretvanske kneževine, Ženskoga maratona lađa, Kupa sv. Ilije, tradicionalnih skokova u Neretvu…

Sportska događanja, koja su ušla u program, bila su Regata osmeraca na Neretvi, Street ball turnir i MNT Eugen Erjauc.

Osim triju kazališnih predstava, sva su druga događanja građanima bila besplatna.

 

Nakon vrućega ljeta, slijedi vruća filmska jesen

Nova filmska sezona počinje u petak, 23. rujna filmom Drugo stanje Bridget Jones (repriza je u nedjelju). Za djecu je namijenjen crtić Tko se boji vuka još (24. rujna 2D i 25. rujna 3D). Psi rata su na repertoaru u subotu, 24. rujna u 20:30.

Sljedeći tjedan možete gledati Vještica iz Blaira (30. rujna u 20:30), dok je film Clinta Eastwooda Čudo s Hudsona (Sully) s Tomom Hanksom na rasporedu u isto vrijeme 1. i 2. listopada.