vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretvi se isplatila upornost

Metković, 3.9.2016. - U utakmici drugoga kola III. HNL jug danas je na igralištu Iza Vage domaćin NK Neretva u dramatičnoj završnici uknjižio tri važna boda pobijedivši 3:2 NK Omiš.

Neretva je otpočetka imala terensku inicijativu, no gosti u 28. minuti koriste pogrešku domaće obrane i preko Hajdera dolaze u vodstvo. Unatoč hladnomu tušu Metkovci ne posustaju. U 30. minuti snažan šut domaćega Brečića zaustavlja greda, a u 44. Matićev udarac brani gostujući vratar Škorić, koji je i u nastavku utakmice više puta imao dobrih intervencija. S druge strane, i Neretvin je vratar Pavlović u nekoliko navrata spašavao domaću mrežu.

Nakon pet minuta nastavka Neretva izjednačuje preko Ante Batinovića, koji nakon brze kontre loptu sigurno posprema iza Škorićevih leđa. Veselje domaćina kratko je trajalo jer u 60. minuti nakon gužve u šesnaestercu Pavlović brani Hajderov udarac, ali lopta se odbija do Vučemila, koji pogađa za vodstvo gostiju 1:2.

Neretva je nakon toga nekako posustala, ali nakratko. U 78. minuti Škorić brani gotovo stopostotnu priliku Ante Batinovića. Napadi domaćih se nastavljaju, no sve rješava gostujući golman. U jednomu od napada u protivničkomu je šesnaestercu srušen Popović pa sudac Sinovčić pokazuje na bijelu točku. Siguran je izvođač u 86. minuti bio Brečić.

Kada su svi očekivali podjelu bodova, Tipurić je u 90. minuti iskosa izvrsnim udarcem iznenadio Škorića i domaćinu donio neopisivu radost. Tri minute sudačke nadoknade Omišanima nisu bile dovoljne da promijene rezultat, unatoč silnomu htijenju.