vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Sutra u Zagrebu prvi nastup metkovskih nogometašica u I. HNL za žene

Metković, 10.9.2016. - Jučer smo bili na posljednjemu treningu igračica ŽNK Neretva pred njihovu prvu utakmicu u I. hrvatskoj ženskoj nogometnoj ligi, koju će protiv jake momčadi ŽNK Agram igrati u nedjelju u 17 sati u Zagrebu na igralištu NK Špansko.Stoga smo trenera i voditelja Stručnoga stožera svih selekcija Nevena Majića zamolili da nam kaže o nešto o tome, za metkovski sport, povijesnome trenutku.

– Idemo u Zagreb na to prvo gostovanje prvoga kola u I. ligi kod Agrama, koji je favorit jer spada sam u vrh ženskoga nogometa u Hrvatskoj. Imaju dugu tradiciju, izvrsnu omladinsku školu, a sa seniorkama također postižu uspjehe. Klub je odlično posložen, a to je rijetkost u ženskome nogometu – rekao je Majić o protivnicama naših nogometašica.

O tome što očekuje u sutrašnjemu susretu kaže da će igračice dati sve od sebe, iako ekipa nije potpuna jer Matea Žilić odrađuje crveni karton iz prošle sezone, a Arijana Tomić neće igrati iz osobnih razloga pa će se Metkovke morati snaći bez tih pojačanja.

– Svakako imamo kadar od 23 cure koje su prošle pripreme i spremne su za susret u kojemu je najvažnije izdržati početni pritisak domaćina, dakle, prvih 20 minuta je ključno za ostatak utakmice u kojoj možemo odigrati s pozitivnim rezultatom – dodaje trener Majić.

Prva hrvatska ženska nogometna liga broji deset klubova, igra se devet kola dvokružno u dva dijela sezone. Prema Majićevom mišljenju sadašnja će sezona biti najjača otkada je ženskoga nogometa u Hrvatskoj jer je liga puno kvalitetnija, a i mediji su sve više zainteresirani za njezino praćenje.

Što se tiče raspoloženja među igračicama Neretve, Majić kaže da je ono pred prvu utakmicu izvrsno ta da su igračice nestrpljive pokazati se na terenu, a on će im kao trener pokušati ublažiti moguću tremu. U pripremnim utakmicama cure su pojedinačno dosta naučile, ali i cjelokupna ekipa, pa Majić smatra da će se sav dosadašnji rad i trud vratiti u budućim ogledima.

Ovim pozivamo sve naše Metkovce i Neretvane da sutra u 17 sati dođu u Špansko bodriti naše cure!

 

30 limačica jamstvo je budućnosti ženskoga nogometa u Metkoviću

U sklopu Ženskoga nogometnog Kluba Neretva već dvije godine su i limačice, djevojčice u dobi od 6 do 12 godina, a njihov se broj se trenutno popeo na 30. Toliko djevojčica u Hrvatskoj ima samo ŽNK Agram, sutrašnji protivnik naših seniorka. One će se ove godine natjecati u konkurenciji ŽNK Split, ŽNK Marjan i ŽNK Dalmacija.

O limačicama Neretve brinu trener Josip Radić, njegova pomoćnica seniorka Neretve Glorija Šimunović, sportski direktor kluba Ante Boras i tajnik Mladen Jakić, sve pod stručnim vodstvom šefa Stručnoga stožera svih selekcija Kluba i trenera Nevena Majića.

Sve cure koje se žele upisati na nogomet mogu se javiti u tajništvo Kluba ili u vrijeme treninga ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18 sati na umjetnoj travi igrališta Iza Vage.