vijesti www.metkovic.hr

 Poljoprivreda

Počinje prikupljanje prazne ambalaže

Metković, 21.9.2016. - Prikupljanje prazne ambalaže od SZB-a za Dubrovačko-neretvansku županiju biti će 26. IX. 2016. (ponedjeljak) od 14 do 16 sati na adresi Jasenska bb ispred tvrtke Poljopromet d.o.o. u Opuzenu.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište, proizvođači u sustavu PDV-a, dužni su na zakonom propisan način zbrinuti praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja.

Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K., a prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki koji financiraju ovaj projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže:

Osiguran je povrat ambalaže isključivo ovih tvrtki: AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Danon, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro. Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena!

Molimo Vas da se u svrhu pravilnog zbrinjavanja ambalaže ostalih tvrtki koje nisu dio projekta, obratite proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda.

Skuplja se isključivo prazna kontaktna/primarna ambalaža (boce, kanistri, vrećice), a kutije, kutijice, omotne folije i sl., koje nisu bile u kontaktu s proizvodom (sekundarna i tercijarna ambalaža) mogu se odložiti u spremnike za otpad od predmetnih materijala (otpadni papir, plastika i sl.).

Donosioci ambalaže dužni su pravilno ispuniti:

PRATEĆI LIST ZA OPASAN OTPAD (Obrazac PL-O)

Prilikom popunjavanja obrazaca potrebno je imati :OIB,MBS,MBO,MIBPG (ovisno o tome da li se radi o OPG-u, tvrtki ili obrtu), a kilažu nije potrebno upisivati.

Prilikom predaje prazne ambalaže tvrtka CIAK d.o.o. će ovjeriti pravilno ispunjene obrasce.

Obrasci se mogu nabaviti u Narodnim novinama ili u knjižarama, a upute o pravilnom načinu ispunjavanja obrazaca mogu se vidjeti na web straniciwww.crocpa.hr.

Ivana Tomac Talajić dipl. ing.agr.   

Ivana.Tomac.Talajic@savjetodavna.hr