vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Umjesto Šetalištem 116. brigade HV-a, nedjeljna utrka ide starim gradskim ulicama

Metković, 21.9.2016. - Došlo je do promjene u održavanju humanitarne utrke Trčimo za Marija. Zbog tehničkih razloga, a u dogovoru s Gradom Metkovićem, cijeli događaj se prebacuje na Trg kralja Tomislava. Dakle, sve – rukotvorine, koncert i same utrke (biciklizam i trčanje) te preuzimanje startnih naljepnica bit će na Trgu kralja Tomislava.
  
  


  

RUTA UTRKE (tragovima oca Ante Gabrića)

Start iz ulice Ante Starčevića (između fontane i knjižare), potom ulicama Vladimira Nazora i Paške Baburice te izlaz je na Dubrovačku ulicu u Potkraju. Nadalje, desno ulicom Oca Ante Gabrića i na njezinomu kraju pokraj CB Maka desno do cilja, koji će također biti na Trgu kralja Tomislava. Cijela staza duga je 2,5 km, a osim početnoga uspona lako je savladiva. Staza će biti obilježena i osigurana redarima, a promet obustavljen.

– Broj prijavljenih je 630, a među svima vama divnim ljudima, zaprimili smo i jednu jako emotivnu prijavu s pitanjem: Da li i ja mogu trčati za svoga tatu? Dođite ljudi u što većem broju, vrijeme će bit idealno, svi koji se nisu prijavili makar i za šetanje, dođite - zaplješćite svim ovim hrabrim ljudima s velikim srcem, podržite prilogom, naša pomoć je prijeko potrebna, ma vjerujemo svi da će ovo izaći na dobro, borimo se svi zajedno, nema predaje! – poručuju iz SU Neretva run.

   

Program: /nedjelja 25. IX./

17:30 - Start biciklističkoga đira /Trg–Sportska–Klada–Sv. Ante–Potkraj–Trg

19:00 - Start utrke Trčimo za Marija, Trg kralja Tomislava.