vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Udruga 'Prijatelj': Ponovno dostupan neurofeedback

Metković, 23.9.2016. - Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj obavještava sve članove i ostale građane doline Neretve da su ponovno dostupne terapije neurofeedback metode, radna i logopedska terapija te kreativne radionice.

– Budući da je započela školska godina 2016./17., apeliramo na roditelje, odgajatelje i učitelje, koji najviše provode vremena s djecom i mladima, jer oni prvi mogu primijetiti ako nešto nije u skladu s linijom urednog razvoja djeteta, da potraže stručnu pomoć, ako se uoče neke poteškoće. Naglašavamo da nikada nije kasno potražiti stručno mišljenje, jer ako je prisutno kašnjenje, rani početak tretmana presudan je za kasniji djetetov razvoj – ističu iz Udruge.

Neurofeedback metoda se preporučuje za sve osobe kod kojih su prisutne poteškoće s učenjem, govorom, koncentracijom, nemirom i nesmotrenosti osobe, anksioznosti, psihomotorna napetost, …

Kod poteškoća s finom motorikom (teškoće vidno-motorne koordinacije, nespretnost u pisanju i crtanju,…) ili grubom motorikom (otežano kretanje, teškoće ravnoteže,…), osobe s teškoćama u socijalizaciji, ADHD-u, poremećaji iz autističnog spektra, cerebralne paralize - preporučuje se radna terapija, gdje će radni terapeut procijeniti na koji način intervenirati i omogućiti lakše izvođenje aktivnosti za normalno i nesmetano funkcioniranje u aktivnostima svakodnevnog života.

Ako vas na bilo koji način brinu komunikacijske i jezično-govorne sposobnosti ili jezično-govorni i komunikacijski razvoj Vašeg djeteta/osobe, svakako se preporučuje konzultacija s logopedom. Ako se primijete teškoće s izgovorom određenih glasova, teško razumljiv govor, kod manje djece ako malo govore i ne koriste geste (pokazuje prstom što želi), kod mucanja, teškoće kod čitanja i razumijevanja pročitanog, logoped će Vam pomoći oko uklanjanja sumnje na poremećaj ili Vam dati upute kako raditi na otklanjanju teškoća.

Radi što bolje organiziranosti, rad terapijskog dijela će se voditi prema sljedećem rasporedu:

ponedjeljak, srijeda i petak: neurofeedback terapije;

utorak i četvrt: radne terapije te

ponedjeljak i petak: logopedske terapije od 7 do 15 sati.

Smanjenjem broja natječaja te raspoloživih sredstava Udruga je primorana naplaćivati participacije za svoje članove u iznosu od 20 kuna za logopedske i radne terapije, za neurofeedback metodu po 10 kuna. Za sve ostale osobe (koji nisu članovi Udruge) iznos od 40 kuna je za radnu i logopedsku terapiju, a 20 kuna za neurofeedback.

Svoje termine možete rezervirati na telefonski broj 020/680-090 ili na broj mobitela 098/9576-098.