vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nakon serije domaćih uspjeha uslijedio poraz

Metković, 2.10.2016. - Na Igralištu Iza Vage NK Neretva je jučer u 8. kolu III. HNL jug izgubila od momčadi OSK Otok 1:3, premda je u 22. došla u vodstvo preko Marina Tomasa, a imala je i šansu da u posljednjoj minuti osvoji bod.

Budući da bi ih pobjeda uvela u borbu za vrh tablice, Metkovci su čvrsto su branili prednost od jednog pogotka sve do posljednje minute prvoga poluvremena, a u njoj je OSK-ov Petar Bašić Šiško svladao domaćega vratara Pavlovića pa se na odmor odlazi s poravnatim i rezultatom.

U drugome poluvremenu igralo se čvrsto, objema ekipama je trebao taj gol prednosti do kojega OSK ipak stiže prvi. U 62. minuti, nakon nekoliko prethodnih akcija Neretve pred vratima OSK-a, gosti kreću prema Neretvinim vratima. S nešto više od 30 metara udaljenosti Ivan Samardžić odličnim šutom iz voleja svladava domaćega vratara i postiže eurogol za rezultat 1:2. Takav rezultat potrajao je do pred kraj susreta kada Neretvin Frane Jerković u 90. minuti pogađa vratnicu, nakon čega je uslijedila brza kontra igrača OSK te dvoboj domaćega vratara Pavlovića i gostujućega napadača Lipotića, koji je u igru ušao 15-ak minuta ranije i opravdao naziv džokera s klupe. Prvi nasrtaj Lipotića Pavlović uspješno brani, no u drugom ne uspijeva te taj vrsni napadač zabija za konačnih 1:3 i pobjedu gostujućega sastava.
  

NERETVA:

Zvonimir Pavlović, Dražen Marić, Luka Kapović(od 75.' Danijel Šutalo), Aljoša Krstičević, Duje Batinović, Luka Bubalo(od 65.' Nedo Ereš), Ante Batinović (K), Marin Tomas(od 55.' Dragan Brečić), Frane Jerković, Toni Tipurić i Marin Matić.

Trener: Goran Galov.
  

ZMAJ:

Ante Bilandžić, Ante Norac-Kevo, Petar Bašić, Marin Karamarko, Nikola Bašić(od 57.' Ivica Bašić), Bože Poljak, Marko Bašić(K)(od 67.' Stipe Banić-Škojo), Petar Bašić-Šiško, Petar Bašić, Duje Banić, Ivan Samardžić(od 84.' Ivan Lipotić).

Trener: Zdravko Ćurković
J. Vučković