vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Balžalorsky i Zlatar koncert posvetili pok. Klobučaru

Metković, 21.10.2016. - U sklopu Hrvatske glazbene scene mladih sinoć su u GKS-u kao gosti sezone 2016./17. nastupili ljubljanski violinist Volodja Balžalorsky i pijanist Jakša Zlatar, poznati hrvatski glazbeni pedagog i umjetnički direktor HGSM-a.

Koncert je bio posvećen Anđelku Klobučaru, nedavno preminulome orguljašu koji se isticao kao promicatelj i obnovitelj hrvatske crkvene glazbene baštine, pišući zborske skladbe, komorna glazbena dijela, te filmsku glazbu.

Koncert je započeo Sicilianom Jean-Mariea Leclairea, zatim su slijedile skladbe Roberta Schumanna, Anđelka Klobučara, Ernesta Blocha, Mauricea Ravela i Johannesa Brahmsa.

Profesora Zlatara metkovska publika poznaje odavno, dok je violinist Balžalorsky redoviti gost na međunarodnim festivalima i koncertnim sezonama raznih gradova Europe, kao što su Brussels, Freiburg, Prag, Beč, Bologna, Trapani, Venecija, Aberystwyt, Ljubljana, Zagreb, itd. Od 1996. profesor je na Akademiji za glasbo u Ljubljani, a redovito drži i majstorske tečajeve u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Engleskoj i SAD-u.