vijesti www.metkovic.hr

 In memoriam

Zahvala osamnaestorici naših sugrađana koji su braneći Metković i Hrvatsku dali svoje živote

Metković, 31.10.2016. - Uoči svakoga 1. studenog, Svih svetih i Spomendana na poginule hrvatske branitelje u Domovinskomu ratu iz Grada Metkovića, u GKS-u se prigodnim komemorativnim programom sjetimo onih koji su i danas trebali biti među nama, a nisu jer su u nametnutome nam ratu, braneći svoj dom i domovinu, svoje živote utkali u sveto ime Slobode.

Roditelji, udovice, djeca poginulih, njihovi suborci i mnogi sugrađani večeras su se okupili još jednom iskazati počast svojoj djeci, muževima, roditeljima, suborcima i sugrađanima.

Nakon intonirane hrvatske himne okupljene je pozdravila gradonačelnica Katarina Ujdur i rekla da je osamnaest života naš grad dao za slobodnu nam Hrvatsku, osamnaest obitelji ostalo je bez očeva i sinova, osamnaest srdaca više nije s nama… Neka nam budu poticaj da u novim političkim okolnostima ne zaboravimo njihovu žrtvu na oltaru Domovine.

Pod vodstvom prof. Danijele Baćilo, članovi Dramske skupine Srednje škole Metković Duje Doko, Dora Galić, Mateo Karan, Marija Markota, Jelena Perleta, Anamarija Primorac, Neven Kežić, Marijan Orač i Rafaela Vidović govorili su stihove Petra Preradovića, Frana Mažuranića, Silvija Strahimira Kranjčevića i Ivana Gundulića te naših pokojnih sugrađana i hrvatskih pjesnika Vladimira Pavlovića i Stojana Vučićevića.

U glazbenome dijelu nastupili su Zbor Župe sv. Ilije Proroka, Zbor Župe sv. Nikole Biskupa i Tonća Šiljeg uz glasovirsku pratnju Luke Brečića. Voditelji programa bili su Neven Kežić i Rafaela Vidović.