vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Ne bacajmo staklenke

Metković, 3.11.2016. - Udruga Otac Ante Gabrić 31. listopada predstavila je projekt Nešto staro za nešto novo koji će provoditi do prosinca 2016. godine. Riječ je o projektu koji je odobrila Dubrovačko-neretvanska županija i sufinancirat će ga s 3.000 kn.

Cilj projekta je podizati svijest sudionika o važnosti, potrebi i načinu pravilnoga odlaganja staklene ambalaže kako bi se sprječavalo povećanje zagađenja okoliša, a istovremeno pokazati mogućnosti ponovnog korištenja odbačene staklene ambalaže u novom ruhu.

Sudionici projekta su osobe starije životne dobi, djeca i mladi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te volonteri koji će uz djelatnike Udruge pomoći u provedbi.

Aktivnosti su započele prezentacijom i promocijom novoga životnog stila sa svrhom pravilnoga postupanja s otpadom tako da ne ugrožava ljudsko zdravlje i okoliš. Nakon toga upriličena je radionica na kojoj se sudionike podučilo kako od stare staklenke napraviti zanimljiv uporabni predmet. Prema željama odabrale su se salvete i pažljivo izrezali motivi kojima su se staklenke ukrasile. Svaka je dobila novu namjenu.