vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Visoka pobjeda Metkovka nad Čakovčankama

Metković, 6.11.2016. - Na igralištu Iza Vage danas su se 7. kolu I. HNLŽ sastali metkovski ŽNK Neretva i čakovečki ŽNK Katarina Zrinska. Iako se igralo na kišom natopljenu terenu dinamike u igri nije nedostajalo, o čemu govori i rezultat od 4:0 u korist domaće Neretve.

Za Neretvu nije krenulo najbolje jer je već 12. minuti nakon grubljeg starta i ozljede koljena iz igre je izašla Iva Krtalić, uvijek sigurna obrambena igračica domaće ekipe. No, to nije obeshrabrilo Metkovke, dapače, kao da im je dalo dodatni motiv za borbenost i dobru igru. Domaće igračice došle su u prednost golom Helene Perić u 21. minuti i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

Odmah po povratku na mokri travnjak Metkovke koriste priliku kada se u gostujućem šesnaestercu najbolje snalazi Marija Herceg i u 47. minuti zabija za 2:0. Da će sva tri boda ostati u Metkoviću, svojim golom u 71. minuti nagovještava Merima Tanović, koja pogađa za 3:0. Gotovo cijeli susret igralo se na gostujućem dijelu terena pa iz jedne šanse u 84. minuti Veronika Terzić postiže pogodak i postavlja konačni rezultat od 4:0.

Unatoč kiši, vjerni navijači naših nogometašica snašli su se kako popratiti susret, neki su o pobjedi svjedočili pod kišobranima, a drugi s prozora svojih stanova u Sportskoj ulici. Dobra partija domaćih nogometašica izazvala je zasluženi pljesak publike te slavlje domaćih igračica i Uprave pa im i mi čestitamo na visokoj pobjedi.

  

ŽNK Neretva

Kešina (V), Jurković, Krtalić (od 12.' Šimunović/od 65.' Kolovrat), Žilić, Čajić (od 83.' Repeša, Čubić, Mijoč, Terzić (KAP), Tanović (od 78.' Suton), Perić, Herceg (od 78'. Bošković).

Trener: Duško Mijoč

  

Katarina Zrinski

Šoltić (V), Kušteljega, Brežni (od 78.' Petrinović), Đula, Kovačić (od 88.' Mikolaj), Zadravec (od 59.' Vurušić), Horvat, Kelemen(od 68.' Vugrinec), Krog (KAP), Šćukanec-Hopinski (od 81.' Vuković), Prežigalo.

Trener: Neven Kreslin
J. Vučković