vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

U srazu dviju rukometnih škola pobjeda pripala Splićanima

Metković, 7.11.2016. - U dvoboju šestoga kola II. HRL jug snage su u Gradskoj sportskoj dvorani odmjerili RK Metković ŠR i RK Balić-Metličić, pri čemu su gosti iz Splita bili uspješniji 28:33.

Obje su momčadi u utakmicu ušle visokim tempom uz brze tranzicije iz obrane prema napadu. Prvih deset minuta utakmice igralo se gol za gol, a onda su gosti došli do prve osjetne prednosti od 2:5. U nastavku poluvremena domaći ipak uspijevaju uhvatiti priključak pa se na predah odlazi s minimalnom prednošću gostiju 14:15.

Na početku drugoga poluvremena Splićani ponovo uspijevaju steći prednost od tri pogotka razlike, a kako je utakmica odmicala ta se prednost sve više povećavala i sredinom drugoga poluvremena iznosila je osam pogodaka. Završnica utakmice nije ponudila nikakvu rezultatsku neizvjesnost pa su gosti na kraju slavili rezultatom 28:33.

Utakmicu je obilježila agresivna igra, posebno gostiju koji su dobili dva crvena kartona. Kod domaćina najefikasniji igrači bili su Mate Nikolić s devet i Andreas Dominiković s pet pogodaka. Kod gostujućih najbolji strijelci bili su Marino Vulić s devet te Filip Šušnjara i Ante Grubišić sa šest pogodaka. Domaćini su iskoristili jedan od tri dosuđena sedmerca, dok su gosti imali stopostotan učinak od tri iskorištena kaznena udarca.
F. Bokan