vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Još jedan sjajan uspjeh naših budućih kuhara i konobara

Metković, 9.11.2016. - Učenici srednje škole Metković jučer su u Makarskoj osvojili drugo mjesto na natjecanju u disciplini sinkronizirano posluživanje te osvojili srebrnu medalju. Riječ je o Festivalu i međunarodnom natjecanju konobara, barmena, barista, konoba i restorana Grand Gourmet.

U sinkroniziranom posluživanju sudjelovale su ekipe iz Sarajeva, Makedonije, Splita, Dubrovnika, Trogira i Metkovića, a našu su školu predstavljali učenici Dino Markota, Roko Novaković i Kristijan Volarević. Kako je to ujedno bilo i međunarodno natjecanje, naši su učenici ostvarili zavidan uspjeh.

Svaki se tim sastojao od triju natjecatelja, morali su nositi školske uniforme, raditi u bijelim pamučnim rukavicama te u roku od 6 do minuta postaviti stol za tri osobe, poslužiti aperitiv, vodu, juhu i glavno jelo, sve uz glazbenu podlogu koju su sami pripremili.

To je izniman uspjeh za našu školu, čiji su učenici pod paskom mentora Obrada Lalovaca i Rade Nikoletića po tko zna koji put dokazali da se mogu nositi i s najboljima, čak i biti najbolji. Također, to je poticaj svim učenicima u zanimanju konobar-kuhar da što više zavole svoju ugostiteljsku struku te usvoje znanja neophodna za uključivanje u svijet rada, kao i za praćenje cjelokupnih zbivanja u području ugostiteljstva i turizma. Čestitamo učenicama SŠ Metković i njihovim mentorima!