vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Juniori KK Metković uvjerljivo s 82:61 svladali Sinjane

Metković, 17.11.2016. - Nakon očekivanoga gostujućeg poraza od favoriziranog KK Split, juniori KK Metković u svome prvome nastupu kod kuće izborili prvu pobjedu ove sezone i to protiv sinjskoga Alkara – izvještava Nikica Medak.

Dobru utakmicu odigrali su mladići protiv uglednoga protivnika KK Alkar iz tradicionalnijeg košarkaškog grada Sinja. Pobjeda je veća i time što su domaći bili oslabljeni igrajući sa samo sedam igrača i s jednim igračem u rotaciji pa im nije bilo lako, kako bi se dalo zaključiti po krajnjem rezultatu.

Domaći košarkaši stalno su vodili do pet-šest poena razlike, a gosti su samo jednom nakratko preuzeli vodstvo početkom drugoga dijela. Dobra obrana dala je rezultata te su domaći u posljednjih pet minuta uz dosta kontri i polukontri uspjeli doći do uvjerljive pobjede. U njoj je sa skokovima i blokadama prednjačio naš Fićo Proli.

Kada momčad dobro funkcionira, ponajprije u obrani, onda je i napad došao do izražaja u kojem su domaći postigli trinaest trica. Iz te dobre igre iskočio je iznimno motiviran i efikasan Hrvoje Veraja Hrce s 44 koša i pet trica i bez obzira na osam promašenih penala učinak mu je impresivan. Time je izjednačio svoj najbolji rezultat od prošle godine u utakmici protiv KK Omiš.

Narednu utakmicu juniori KK Metković u okviru 4. kola igraju u nedjelju, 20. studenoga u Podstrani protiv KK Mislav.
 

KK Metković - KK Alkar Sinj 82:61 (36:32) / (18:17) (18:15) (22:20) (24:9)

 

KK Metković

H. Veraja 44p6t, Š. Pačić 16p4t, M. Pačić 4p, L. Laskač -, J. Volarević 2p, F. Proleta 6p, L. Dominiković 10p2t.

Trener: J. Dominiković
  

KK Alkar Sinj;

I. Jurela 16p2t, P. Šimunović 0p, J. Mušterić 2p, F. Vučić 10p1t, J. Ratković -, T. Jukić-Bračulj 4p, M. Salzburger 2p, M. Domjanović 16p, M. Matić 0p, D. Vidić -, K. Župić 3p1t, M. Žuljević 8p2t

Trener: I. Vrcan.