vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Aktivnosti policije u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Metković, 22.11.2016. - Od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Svake godine obilježavanje se provodi u svrhu upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga.

Sukladno tome, u program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti uključit će se i policijski službenici PP Metković nizom, kako preventivnih, tako i represivnih aktivnosti. Tako u narednom razdoblju, u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Metkovića te predstavnicima vjerskih, zdravstvenih, odgojno-obrazovnih i drugih ustanova koje se bave problematikom ovisnosti, na tu je temu u planu održavanje predavanja u školama te neposredno na terenu i putem oglasnih prostora informiranje javnost o štetnim posljedicama ovisnosti. Policijski će službenici gostovati u radijskim emisijama i u konačnici postaviti info-pult na kojemu će građane upoznati s uređajima koji se koriste za detekciju droga u organizmu, demonstrirati način rada sa službenim psom za detekciju droga te dijeliti prigodne promidžbene materijale. Info-pult će biti postavljen u Metkoviću na Trgu kralja Tomislava, o čemu ćemo vas pravodobno obavijestiti.

Obavještavamo i sve sudionike u prometu da će policijski službenici pojačano nadzirati promet, s posebnim naglaskom na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i droga.