vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Šutrina 'Luč Hrvata' predstavljena u GKS-u

Metković, 25.11.2016. - Deseta po redu knjiga Luč Hrvata Ante Nadomira Tadića Šutre predstavljena je sinoć u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković.

Široj publici poznat kao autor stihova pjesme Stina pradidova, Šutra je svoju novu knjigu poezije koncipirao u tri dijela. U prvome je 35 novih pjesama, od kojih je neke autor pročitao. Drugi dio sadrži izbor iz prijašnjih knjiga, a treći je, zapravo, nosač zvuka s 25 njegovih uglazbljenih pjesama. Šutra je objasnio i naslovnicu jer je na njoj djevojka koja se još nije bila rodila kada joj je otac poginuo kao hrvatski branitelj. Time, kao i naslovnom pjesmom poručio je da upravo djeca poginulih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskoga rata moraju nositi luč kojom će osvjetljavati put na dosanjavanju sna njihovih stradalih roditelja.

Na dolasku u Metković pjesniku su zahvalili ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović te metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur, a sam je autor rekao da će sutra sudjelovati u proslavi 25. obljetnice ustroja 116. brigade HV-a.