vijesti www.metkovic.hr

 Manifestacije

Počinju 'Prosinačke svečanosti'

Metković, 28.11.2016. - Prvoga dana prosinca počet će četverotjedna manifestacija Prosinačke svečanosti, koju će u GKS-u otvoriti učenici Osnovne glazbene škole Metković svojim tradicionalnim koncertom povodom Svetoga Nikole.

Već sutradan, 2. prosinca na istom mjesto u goste nam stiže Drama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu s predstavom Yasmine Reze Bella figura. Ulaznice možete kupiti u pretprodaju u GKS-u. Od prvoga do šestoga reda s ložama stajat će 50 kuna, od sedmoga do dvanaestoga i balkon od prvoga do trećega reda 40 kuna, a sve ostale 30 kuna. Na sam dan predstave sve će ulaznice biti skuplje za po 10 kuna. Predstava počinje u 19:30, a prije toga, u 18 sati otiđite do Pastoralnoga centra O. Ante Gabrića gdje će biti predstavljanje knjige Marije Maje Jerković Crkvena glazba i običaji u Župi sv. Nikole Biskupa u Metkoviću.

Turistička zajednica Grada Metkovića i UL Metkovke 6. prosinca na Trgu kralja Tomislava organiziraju Sajam rukotvorina i doček sv. Nikole, a 8. prosinca na Trgu dr. Franje Tuđmana započinje manifestacija Božić u Neretvi.

Spomenimo i dva koncerta; 10. prosinca u GKS-u nastupa Jazz orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske sa solistom Adalbertom Turnerom Jucijem, a 17. prosince na Trg dr. Franje Tuđmana nastupaju popularni Jinxi.