vijesti www.metkovic.hr

 Obavijest

Energetska obnova višestambenih zgrada

Metković, 28.11.2016. - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja, 1. prosinca 2016. u Metkoviću u 10 sati, u prostorijama Galerije gradskog kulturnog središta, organizira radionicu o načinu i uvjetima prijave na novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada.

Naime, iz Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija do 2020. godine Hrvatskoj je za tu namjenu na raspolaganju 70 milijuna eura. Natječaj za prvi krug korištenja poticaja u iznosu od 152 milijuna kuna 17. listopada raspisalo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Projektni prijedlozi se u roku od 90 dana, zaključno s 16. siječnja 2017. godine, dostavljaju Posredničkom tijelu razine 2 - Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koje provodi odabir projekata. Cijeli postupak ocjenjivanja i odabira traje 120 dana, a završava odlukom o financiranju koji donosi ministar graditeljstva te sklapanjem ugovora s odabranim korisnikom sredstva.

Međutim, novi izvor financiranja podrazumijeva prilagodbu dosadašnjih uvjeta, pa upravitelji zgrada i predstavnici stanara moraju detaljno proučiti objavljeni javni poziv, kako bi što uspješnije kandidirali za raspoloživa sredstva. Taj posao olakšat će im upravo Fond, odnosno njegov Sektor za energetsku učinkovitost koji će im biti na raspolaganju u pripremi projekta i kompletiranju opsežne dokumentacije. Stoga diljem Hrvatske održavamo edukativne radionice, na kojima će djelatnici Fonda pojasniti sve izmjene u uvjetima prijave i financiranja te pravila provođenja postupaka javne nabave. Nakon toga, bit će dostupni upraviteljima i predstavnicima za individualna savjetovanja te će im dati detaljne upute za pripremu dokumentacije, ali i kasniju provedbu i praćenje projekata.

S obzirom da je cilj radionice u Metkoviću, osim upravitelja zgrada i predstavnika stanara, informirati i nadležne upravne odjele gradova i općina u županiji, kao i lokalne razvojne agencije, bilo bi nam iznimno drago da nam se pridružite na radionici. Svoj dolazak molimo potvrdite na info@fzoeu.hr.
  

PROGRAM RADIONICE

 

 10:00 - 10:05

Pozdravni govor

Katarina Ujdur

zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Metkovića

 10:05 - 10:25

Programi energetske obnove zgrada

Ivana Milan

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja

 10:25 - 10:45

Uloga Fonda u energetskoj obnovi višestambenih zgrada

Mladen Ilijević

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

 10:45 - 11:00

Provođenje javne nabave za prijavitelje

Mladen Ilijević

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

 11:00 - 12:00

 Pitanja i odgovori

 12:00

 Završetak događanja