vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

Pjesme Vladimira Pavlovića živjet će još dugo

Metković, 9.12.2016. - Povodom dvadesete obljetnice smrti pjesnika Vladimira Pavlovića večeras je u organizaciji ogranka Matice hrvatske Metković i Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića održana pjesnička večer njemu posvećena.

Okupljenima se prvo obratio predsjednik ogranka MH Božidar Lovrić, koji je govorio o Pavlovićevu književnom opusu, dok se pjesnik Ivo Nadilo osvrnuo na Nagradu Tin Ujević, koju je Pavlović 1995. dobio za zbirku pjesama Gral. Pavlovićeve pjesme Izlazak, Mudri kamen, Pjesma kojoj nedostaje buka, Ona žena i dr. recitirale su učiteljice OŠ don Mihovila Pavlinovića Ivona Martinović, Slavica Ilić, Ivana Vatović i Marinka Jurković uz glasovirsku pratnju Zrinke Boras te pjevačku Maje Jerković i pjevačke skupine učiteljica pod vodstvom Ljupke Sršen Gutić. Pjesnikov kolega i prijatelj Vinko Medak podijelio je s okupljenima nekoliko šaljivih zgoda iz njegova života i školskih dana, a oni koji su poznavali pok. Vladu znaju da je toga bilo na pretek.

Milica Pehar iz Pavlovićeva rodnog Trebižata zahvalila je uime Kulturno-umjetničkog društva Seljačka sloga i čapljinske Osnovne škole Vladimira Pavlovića, osvrnuvši se na pjesnikovo domoljublje i čovjekoljublje te je za njegovu poeziju rekla da je prožeta dubokim razmišljanjima.

Sudeći po velikom odazivu publike, pjesme Vladimira Pavlovića živjet će još dugo.
M. Pehar