Sastank premijera Plenkovića sa županom Dobroslavićem i (grado)načelnicima: Nužne mjere pomoći specifične za DNŽ

Metković, 5.10.2020. – Premijer Andrej Plenković sastao se u Dubrovniku sa županom Nikolom Dobroslavićem i (grado)načelnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije, a na temu utjecaja pandemije koronavirusa na gospodarstvo i specifičnih mjera pomoći baš za jug Hrvatske.

Sastanku su nazočili i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, saborski zastupnik Branko Bačić i zamjenik župana Joško Cebalo

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

”Razgovarali smo kako premostiti probleme u Županiji koja je inače jedna od najrazvijenijih. Treba normalno funkcionirati, a prihodi su joj znatno manji pa ćemo nastaviti s politikom beskamatnih zajmova. Iznosi koji nedostaju su takvi da moramo smisliti posebnu mjeru za Dubrovačko-neretvansku županiju”, rekao je ovom prilikom premijer Plenković.

Župan Nikola Dobroslavić je izjavio da su govorili o teškom položaju gospodastva Županije i svih jedinica lokalne samouprave, posebno onih na krajnjem jugu.

”Već smo prije s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem razgovarali kako pomoći onima koji nisu obuhvaćeni inače odličnim mjerama Vlade za isplatu plaća i pomoć za likvidnost. Izložio sam te teme predsjedniku Vlade i rekao je kako bi već sljedeći tjedan mogao biti održan jedan sastanak u Vladi s predstavnicima ministarstava. Naše jedinice lokalne samouprave imaju golem pad prihoda, a imaju svoje obveze, komunalna društva i ustanove koje moraju financirati i prebroditi ovu krizu. Tražit ćemo način za zaduživanje koje bi se vratilo za nekoliko godina, s vjerojatno jednom godinom počeka. Mi imamo indeks noćenja 34 posto u odnosu na lani, dok su sve ostale primorske županije ostvarile od 46 do 59 posto. Jasno je da smo u puno težoj situaciji od ostalih”, rekao je župan Dobroslavić.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content