Home Sport Metkovski veslači nastupili na regatama u Vukovaru i na Ramskom jezeru

Metkovski veslači nastupili na regatama u Vukovaru i na Ramskom jezeru

Metković, 6.10.2020. – Veslači VK Neretvanski gusar nastupili su prošli vikend na natjecanjima u Vukovaru i na Ramskom jezeru.

Hrvatski veslački klub „Vukovar“ 26. rujna 2020. godine bio je organizator i domaćin „17. Vukovarskog veslačkog maratona“ koji se vesla na stazi dugoj gotovo 36 kilometara od Vukovara do Iloka, a veslački Neretvanskoga gusara veslali su u kategoriji gradova i zauzeli treće mjesto. Ova već tradicionalna manifestacija je najduža utrka osmeraca u Republici Hrvatskoj, a idejni začetnici maratona htjeli su kroz izuzetno tešku utrku veslača odati počast i pijetet svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu, uz posebni pijetet prema 32 člana kluba koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Veslački Neretvanskoga gusara nastupili su i na osmoj veslačkoj regati “Lake to lake”, održanoj na Ramskome jezeru, a ovogodišnje izdanje regate održalo se s nešto manjim brojem sudionika zbog pandemije Covid-19.

U subotu, 3. listopada drugi dio veslača i uprava Kluba ispratili su Joška Sprčića na metkovskom groblju sv. Ivana Nepomuka.

Sljedeću nedjelju, 11. listopada u Metkoviću, na regatnoj stazi rijeke Neretve uz šetalište 116. brigade uz posebne epidemiološke mjere, održat će se i 32. Neretvanska regata.

Exit mobile version
Skip to content