Rukometaši Metković – Mehanike očekuju pobjedu u utakmici s Kozalom

Metković, 10.10.2020. – U 3. kolu 1. HRL Jug RK Metković – Mehanika večeras se u Gradskoj sportskoj dvorani sastaje s RK Kozala iz Rijeke, a susret su na konferenciji za medije najavili predsjednik kluba Nikola Veraja, sportski direktor Joško Jukić, trener Filip Romić te igrači Antonio Cvitanović i Josip Bezer. U prve dvije utakmice nove sezone Metkovci su ostvarili pobjedu protiv Mornara te remi s Buzetom, a trener Romić je istaknuo kako u današnjoj utakmici očekuju nove bodove.

„Očekujem maksimum od svojih momaka i vjerujem da će tako i biti. Također, vjerujem da ćemo pobijediti. Ovu sezonu je teško prognozirati unaprijed. Želim raditi korak po korak i vjerujem da ćemo u svakoj utakmici biti dobri i u svakoj ćemo sigurno ići na pobjedu. Imamo odličnu ekipu, a nositelji su oni malo iskusniji – kapetan Cvitanović, Josip Ćavar koji se vratio u klub, Josip Bezer, odličan golmanski par Željko Kozina i Josip Milas. Zaista ne bih želio nikoga posebno izdvajati i općenito želim pohvaliti cijelu ekipu jer su to momci koji uvijek daju sve od sebe. I na treninzima i na utakmicama“, kazao je Romić.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

U pobjedu vjeruje i kapetan Antonio Cvitanović koji je naglasio kako su utakmice s trenutno vodećom Kozalom uvijek neizvjesne.

„Ekipa Kozale je mlađa od nas, a mi imamo prednost u iskustvu. Poletni su, brzi i znaju igrati rukomet te je utakmica s njima uvijek takva da konačni rezultat može otići na obje strane. Međutim, atmosfera u našoj ekipi je odlična i dat ćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Metkoviću. Nadamo se da će nas u tome i publika podržati“, rekao je Cvitanović.

Osim o utakmici s Kozalom, Uprava kluba je na konferenciji govorila i o planovima za budućnost. Nova uprava ima ozbiljne i ambiciozne planove, a cilj im je vratiti metkovski rukomet u najviši rang hrvatskoga natjecanja. Iako je izborna skupština održana tek prije tri tjedna, na tome cilju već svakodnevno rade.

„Na samoj izbornoj Skupštini sam istaknuo tri faze rada – faza stabilizacije, faza financijske konsolidacije te pronalazak strateškoga partnera. Početkom 12- og mjeseca organizirat ćemo otvorenu sjednicu Upravnoga odbora na kojoj ćemo potpisati veći broj sponzorskih ugovora, a ti ugovori će pomoći klubu u ovoj prvoj fazi stabilizacije. Nadamo se i vjerujemo da ćemo strateškoga partnera pronaći do 2023. godine kada slavimo 60. obljetnicu osnutka kluba i do kada nam je cilj ući u najviši rang hrvatskoga natjecanja“, naglasio je predsjednik kluba Nikola Veraja.

U uspjeh kluba vjeruje i nekadašnji igrač, a današnji sportski direktor Joško Jukić.

„Polako, ali sigurno krećemo na put da rukomet u Metkoviću vratimo tamo gdje pripada, a ja vjerujem da će se to dogoditi. Trenutno nam i na rezultatskom planu sve ide kako treba. Gotovo svi naši igrači su iz Metkovića i zadovoljni smo stanjem, radom i napretkom mladih igrača. Imamo dvogodišnji plan rada i veliku podršku Grada Metkovića koji je trenutno naš najveći sponzor. Nadamo se da ćemo i mi uz Grad, napraviti jednako dobre poteze i pronaći dodatne sponzore, na čemu svakodnevno radimo i imamo pozitivne reakcije. Radim već 10 godina u rukometu i imam samo jedan cilj – da ovi momci dožive barem dio onoga što sam ja doživio ovdje u ovome klubu i ovome gradu“, kazao je Jukić.

Na konferenciji za medije, iz Kluba su pozvali publiku da ih podrže u utakmici protiv Kozale koja je na rasporedu večeras u 19 sati. Utakmica je organizirana u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i mjerama.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content