Zaklada hrvatskih branitelja raspisala natječaj za potpore studentima

Metković, 3.11.2020. – Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata raspisao je Natječaj za potporu za obrazovanje za preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije za akademsku 2020./2021. godinu.

Korisnici potpora mogu biti djeca smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata, nestalih hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, dragovoljaca iz Domovinskoga rata, hrvatskih branitelja te hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana.

Mjesečni iznos potpore za studente iznosi 500 kuna, a naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija bit će odobrene u iznosu od 6 tisuća kuna.

Potpora se dodjeljuje u četiri kategorije:

Kategorija A2 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija odnosno integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, kratkog stručnog studija, preddiplomskog stručnog studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija za djecu smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata
Kategorija B2 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija odnosno integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, kratkog stručnog studija, preddiplomskog stručnog studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija za izvrsnost
Kategorija C2 – potpora za obrazovanje tijekom redovitoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija odnosno integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija, kratkog stručnog studija, preddiplomskog stručnog studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija za studente slabijega socioekonomskog statusa
Kategorija E – naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima (sveučilišnih i specijalističkih).
Svi kandidati (uključujući i korisnike potpore za akademsku godinu 2019./2020.) su dužni dostaviti pisane prijave za dodjelu potpore za obrazovanje na posebnim obrascima (A2, B2, C2, ili E) koji se mogu pribaviti s mrežne stranice Zaklade www.zaklada-branitelja.hr, u područnim jedinicama i Centrima za psihosocijalnu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja te na mrežnim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.

Prijave na Natječaj podnose se zaključno s 23. studenoga.

Exit mobile version
Skip to content