Glasnogovornica Marija Bošnjak informirala javnost o trenutnoj situaciji u RK Metković – Mehanika

Metković, 13.11.2020. – U Gradskome parku održana je konferencija za medije Rukometnog kluba Metković – Mehanika na kojoj je glasnogovornica Marija Bošnjak informirala javnost o trenutnoj situaciji u klubu, vezanoj za koronavirus.

Naime, u protekla dva tjedna u klubu je zabilježeno šest slučajeva zaraze koronavirusom, a proces samoizolacije prošao je 31 član. Trenutno su aktivna dva slučaja, a kao kontakti njih, u samoizolaciji je 14 članova kluba.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

U prvoj ekipi aktivan je jedan slučaj zaraze, a sedam osoba je u samoizolaciji. Međutim, čekaju se nalazi za još njih šestero, a zbog prevencije širenja zaraze i očuvanja zdravlja ostalih sudionika, iz Kluba su samoinicijativno u samoizolaciju stavili 12 ljudi od kojih se većina odnosi na prvu ekipu.

„Jučerašnjim danom smo tako ostali bez trenera koji su u mogućnosti obnašati dužnost, što zbog zaraze koronavirusom, što zbog samoizolacije, a i imamo i slučaj gospodina Miše Veraje koji zbog ozljede ligamenata na treningu nije u mogućnosti obavljati posao trenera. Zbog ovakve situacije velik dio posla su preuzeli veterani i prijatelji kluba kako bi se treninzi mogli kontinuirano nastaviti. Temeljem naše zamolbe povjerenik za natjecanje 1. HRL Jug gospodin Ančić dopustio nam je odgodu druge utakmice za redom. Kako će se situacija odvijati dalje ne možemo sa sigurnošću reći, a ovisit će o rezultatima testiranih članova prve ekipe. Sve daljnje informacije javnost će dobiti kada ih i mi budemo znali te na vrijeme“, istaknula je Bošnjak.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content