Home Novosti Gradska uprava Radovi na rješavanju dugogodišnjega problema viška vode na igralištu Dječjega vrtića Metković

Radovi na rješavanju dugogodišnjega problema viška vode na igralištu Dječjega vrtića Metković

Metković, 19.11.2020. – U tijeku su radovi na projektu odvodnje viška voda u obuhvatu Dječjega vrtića Metković. Projekt je to vrijedan 355 tisuća kuna kojega u potpunosti financira Grad Metković, čime će se riješiti problem viška vode koji postoji još od otvorenja vrtića 2003. godine.

Naime, prilikom pojave i najmanjih oborina, intenzitet i količina nadmaše vrijednosti njihove moguće potrošnje, zbog čega suvišna voda ostaje danima na površini te ometa odvijanje programa na igralištu Dječjega vrtića.

„Uvidjevši taj problem, pristupili smo izradi projektne dokumentacije, a nedugo zatim i izvođenju radova na odvodnji viška voda s navedenog područja. U svrhu sprječavanja nastajanja viška vode, radovi na ovome projektu uključuju izgradnju podzemne drenaže igrališta vrtića po shemi ‘riblja kost’ te odvođenje vode oborinskim kolektorom u prometnici pokraj vrtića i priključak na postojeću kanalizaciju u Ulici kralja Zvonimira. Od početka mandata naglašavam kako su djeca i mladi prioritet i nisam želio da to ostane samo na riječima“, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Exit mobile version
Skip to content