Home Uncategorized U Metkoviću izrečena najveća novčana kazna te izmjerena najveća koncentracija alkohola

U Metkoviću izrečena najveća novčana kazna te izmjerena najveća koncentracija alkohola

Najveća novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna izrečena je u Metkoviću 25-godišnjoj vozačici osobnog vozila koja je odbila testiranje na prisutnost droga u organizmu te je tom prilikom kod nje pronađena i manja količina marihuane.

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a devet ih je  lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su dvije prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 555 represivnih mjera od kojih najviše, njih 264, zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,24 g/kg izmjerena je 16. prosinca 38-godišnjaku koji je s osobnim vozilom splitskih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne granične kontrole kod Opuzena.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola, utvrđeno je da vozač vozilom upravlja bez vozačke dozvole i kreće se suprotnom kolničkom trakom.

Vozač je isključen iz prometa i  prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 7 tisuća kuna te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna izrečena je u Metkoviću 25-godišnjoj vozačici osobnog vozila koja je u večernjim satima 19. prosinca prilikom redovne kontrole prometa odbila testiranje na prisutnost droga u organizmu te je tom prilikom kod nje pronađena i manja količina marihuane.

 

Exit mobile version
Skip to content