Udruga „Leptirići“ – podijeljeni paketi za korisnike projekta „Radišni i zadovoljni“

Riječ je o projektu u sklopu kojega je u Udruzi „Leptirići“ 10 žena zaposleno na poslovima pomoći i potpore starijima te osobama u nepovoljnom položaju ili s invaliditetom.

 

U prostorijama Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve „Leptirići“ podijeljeni su paketi s higijenskim potrepštinama za korisnike projekta „Radišni i zadovoljni“.

Riječ je o projektu u sklopu kojega je u Udruzi „Leptirići“ 10 žena zaposleno na poslovima pomoći i potpore starijima te osobama u nepovoljnom položaju ili s invaliditetom. Njih pet iz Metkovića te pet iz Ploča, tako će se u idućih 12 mjeseci brinuti za ukupno 60 korisnika.

„Ovih dana zaposlenice će obradovati korisnike prigodnim paketićima. Vjerujem da ćemo ovim projektom pridonijeti starijim i nemoćnim osobama, isto kao zaposlenicima kojima je radni odnos bio prijeko potreban“, istaknula je predsjednica Udruge „Leptirići“ Ivana Nikolac koja je naglasila kako je provedba projekta izazvala pozitivne reakcije korisnika i zaposlenica.

„Voljela bih se osvrnuti jednim kratkim dojmom naše zaposlenice i reakcije korisnika koja mi je rekla kako je prvih nekoliko dana provedbe projekta plakala jer bi vidjela djeda koji leži i kojemu ne može pomoći te baku s Alzheimerovom bolesti. Nakon određenog vremena došla je do toga da se smije kada dođe kući s posla jer je drže njihove riječi: ‘Unijela si mi radost u kuću, donijela si mi mir samom svojom pojavom, a bio sam nervozan, nisam spavao cijelu noć itd’. Ona i sama ističe kako ne može promijeniti ničije zdravstveno stanje, ali može im, u nekoliko radnih sati, donijeti vedrinu i puno osmjeha“, naglašava Nikolac.

Vrijednost projekta „Radišni i zadovoljni“ je 928.000,00 kuna, a financiran je sredstvima Europskoga socijalnog fonda. Vrijeme realizacije je 18 mjeseci, a Udruga „Leptirići“ provodi ga u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Metković i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Exit mobile version
Skip to content