Home Novosti Lokalno Pada broj novozaraženih koronavirusom u Metkoviću i okolici

Pada broj novozaraženih koronavirusom u Metkoviću i okolici

Podsjetimo, broj zaraženih je tijekom listopada i studenoga rastao, a najviše slučajeva u jednome danu u Metkoviću je zabilježeno 26. studenoga kada ih je bilo 41.

 

Sukladno statističkim pokazateljima Stožera za civilnu zaštitu, može se uočiti kako posljednjih nekoliko dana pada broj novozaraženih na dnevnoj razini u Metkoviću i okolici.

Podsjetimo, broj zaraženih je tijekom listopada, studenoga i prosinca rastao, a najviše slučajeva u jednome danu u Metkoviću je zabilježeno 26. studenoga kada ih je bilo 41.

U međuvremenu su donesene strože epidemiološke mjere koje, ističu iz metkovskoga Doma zdravlja, pokazuju rezultate.

„Da su epidemiološke mjere pokazale svoje pravu djelotvornost pokazuju nam i statistički pokazatelji u posljednjim tjednima. Znatno je manje pozitivnih  slučajeva, ali je znatno manje i testiranja. Nadajmo se da to nije zbog nadolazećih blagdana, ali želimo vam svima zahvaliti na pridržavanju epidemioloških mjera te zamoliti da u nadolazećim blagdanima zadržite distancu te sačuvate sebe i najdraže“, poručili su iz COVID-19 ordinacije metkovskoga Doma zdravlja.

COVID-19 ordinacija u nadolazećim će praznicima raditi i subote, tako da testiranja neće biti samo na Božić te prvoga dana nove 2021. godine.

Sve informacije mogu se dobiti na e-mail adresi covid19@dom-zdravlja-metkovic.hr ili kontakt tel. 020/800-071.

 

Exit mobile version
Skip to content