Metković – dječak ozlijeđen prilikom rukovanja s petardom, otac prekršajno sankcioniran

 

Zbog nestručnog rukovanja s pirotehničkim sredstvom jučer je u Metkoviću ozlijeđeno malodobno dijete.

U dvorištu obiteljske kuće, dijete u dobi od 10 godina, nestručno je rukovalo s petardom, koja je eksplodirala u njegovoj ruci te mu nanijela lakše tjelesne ozljede. Nakon ukazane liječničke pomoći, dijete je upućeno u KBC Split na daljnje preglede.

Provedenim izvidima policijskih službenika Policijske postaje Metković, utvrđeno je da je navedenu petardu djetetu dao njegov otac, čime je počinio prekršaj iz čl. 92. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, zbog čega je prekršajno sankcioniran.

Policija još jednom upozorava sve odrasle da petarde nisu igračke te da mogu uzrokovati teške opekline i rastrgnuća. Najčešće je riječ o teškim ozljedama šaka i prstiju, lica i očiju. Ističu kako ih se ne treba poklanjati djeci te kako ih ona neće doživljavati opasnima ukoliko ih stariji tako ne doživljavaju.

„Savjetujte djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču, a u slučaju da ih zapaze neka odmah zatraže vašu pomoć! U slučaju da se ne možete suzdržati od uporabe pirotehničkih sredstava,  obvezno  proučite upute  o  načinu rukovanja pirotehničkim sredstvima, uz  striktno poštivanje sigurnosne udaljenosti“, poručili su iz PUDNŽ.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije