Dr. Ljubić: „Imamo manji broj novozaraženih, ali još uvijek je velik broj osoba koje se hospitaliziraju“

 

Prema podatcima Stožera za civilnu zaštitu Dubrovačko-neretvanske županije u posljednjih desetak dana pada broj novozaraženih koronavirusom na području grada Metkovića i okolice.

Od utorka, 22. prosinca do danas na području Metkovića zabilježeno je 27 novih slučajeva, što je znatno manje od brojki koje su zabilježene prije mjesec dana. Naime, u razdoblju od 22. do 28. studenoga zabilježena su čak 104 slučaja zaraze.

Kino_baner
Kino_baner

Slična situacija je i na području Županije, gdje je u posljednjem tjednu zabilježeno 206, a u istom vremenskom razdoblju prije mjesec dana 416 slučajeva.

Iako broj slučajeva pada, voditelj službe za epidemiologiju županijskoga Zavoda za javno zdravstvo dr. Miljenko Ljubić ističe da je broj aktivnih, ali i hospitaliziranih slučajeva još uvijek velik.

„Mi trenutno možemo vidjeti rezultate epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer za civilnu zaštitu. Ne možemo reći da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća, ali možemo reći da je stabilna. Još uvijek imamo relativno velik broj aktivnih slučajeva i njihovih kontakata koji se mogu zaraziti u ovome periodu, kako na području Metkovića, tako i na području cijele Županije. Manji broj ljudi dolazi na testiranje, ali nažalost imamo veći broj onih koji se hospitaliziraju“, istaknuo je dr. Ljubić.

Započelo cijepljenje 

Podsjetimo, jučer je u Metkoviću započelo cijepljenje protiv koronavirusa. Prve doze cjepiva dobili su zdravstveni radnici Covid-19 ordinacije te djelatnici i korisnici Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković. Među prvima koji će se cijepiti su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu.

Nove doze cjepiva trebale bi stići krajem siječnja, a nakon završetka cijepljenja svih zdravstvenih radnika te djelatnika i korisnika domova za starije, na red će doći i građani.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content