Troje novozaraženih u Metkoviću, ozdravilo devet osoba

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom (15 je utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 12 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Konavla, po tri iz Metkovića i Župe dubrovačke, dvije iz Ploča, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Lumbarde, Opuzena, Stona i Vele Luke te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog spola i 17 osoba ženskog spola, a za njih 12 je utvrđena edpiemiološka veza.

Izliječena je 61 osoba: 25 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, po osam iz Konavala i Ploča, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Opuzena i Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja i Kule Norinske te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 34 osobe pozitivne na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 193 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 32 543 uzorka.

U samoizolaciji je 669 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (svih pet na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđena su ukupno 133 slučaja kršenja samoizolacije (14 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content