Čudo ste! Tijekom prvog dana akcije prikupljeno više od stotinu paketa

 

Tijekom prvoga dana humanitarne akcije prikupljanja pomoći za potresom pogođene gradove, u prostorije Gradskoga društva Crvenoga križa Metković pristiglo je više od stotinu paketa.

Djelatnice metkovskoga Crvenog križa Nela Orlović i Miranda Hajny te brojni volonteri među kojima su Milena Miškić, Doroteja Nikolić, Ivka Vukša, Karla Orlović i Slobodan Zloić još uvijek prikupljaju i sortiraju ono što je stanovnicima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta trenutno najpotrebnije – hranu, vodu, higijenske potrepštine, potrepštine za djecu te dezinfekcijska sredstva.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Po dio donacija došli su članovi DVD-a Metković koji su ih odnijeli Caritasu Župe sv. Ilije proroka. Iz Caritasa će se donacije večeras prevesti stradalima u Župi Velike Gospe u Gori (Gaberje), koja se nalazi pored Petrinje.

Veći dio donacija, koje još uvijek pristižu, u skladište Crvenoga križa prevozi Tomislav Mijoč, a iste će potrebitima biti upućene kada se za to steknu uvjeti.

Posebno emotivan trenutak bio je dolazak navijača ONK Metkovića koji su u Crveni križ donijeli potrepštine koje su oni prikupljali tijekom dana. Za transport svega što su prikupili od brojnih građana bio im je potreban kamion.

Djelatnike i volontere Crvenoga križa obišao je i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan koji im se stavio na raspolaganje za bilo kakvu pomoć.  Podsjetimo, i Grad Metković je financijski pomogao gradovima Petrinji i Glini. Iz sredstava proračunske pričuve Grada Metkovića jutros je uplaćeno 70.000,00 kuna Gradu Petrinju i 30.000,00 kuna Gradu Glini. Također, putem Gradskoga društva Hrvatskog crvenog križa u potresom pogođena područja Grad Metković će uputiti 10.000 komada jednokratnih zaštitnih maski.

Svoje donacije građani će moći donijeti i sutra do 18 sati, a od 2. siječnja, na raspolaganju će biti i prostor crkve sv. Nikole.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content