Home Novosti Lokalno Čudo ste! Tijekom prvog dana akcije prikupljeno više od stotinu paketa

Čudo ste! Tijekom prvog dana akcije prikupljeno više od stotinu paketa

Tijekom prvoga dana humanitarne akcije prikupljanja pomoći za potresom pogođene gradove, u prostorije Gradskoga društva Crvenoga križa Metković pristiglo je više od stotinu paketa.

 

Tijekom prvoga dana humanitarne akcije prikupljanja pomoći za potresom pogođene gradove, u prostorije Gradskoga društva Crvenoga križa Metković pristiglo je više od stotinu paketa.

Djelatnice metkovskoga Crvenog križa Nela Orlović i Miranda Hajny te brojni volonteri među kojima su Milena Miškić, Doroteja Nikolić, Ivka Vukša, Karla Orlović i Slobodan Zloić još uvijek prikupljaju i sortiraju ono što je stanovnicima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta trenutno najpotrebnije – hranu, vodu, higijenske potrepštine, potrepštine za djecu te dezinfekcijska sredstva.

Po dio donacija došli su članovi DVD-a Metković koji su ih odnijeli Caritasu Župe sv. Ilije proroka. Iz Caritasa će se donacije večeras prevesti stradalima u Župi Velike Gospe u Gori (Gaberje), koja se nalazi pored Petrinje.

Veći dio donacija, koje još uvijek pristižu, u skladište Crvenoga križa prevozi Tomislav Mijoč, a iste će potrebitima biti upućene kada se za to steknu uvjeti.

Posebno emotivan trenutak bio je dolazak navijača ONK Metkovića koji su u Crveni križ donijeli potrepštine koje su oni prikupljali tijekom dana. Za transport svega što su prikupili od brojnih građana bio im je potreban kamion.

Djelatnike i volontere Crvenoga križa obišao je i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan koji im se stavio na raspolaganje za bilo kakvu pomoć.  Podsjetimo, i Grad Metković je financijski pomogao gradovima Petrinji i Glini. Iz sredstava proračunske pričuve Grada Metkovića jutros je uplaćeno 70.000,00 kuna Gradu Petrinju i 30.000,00 kuna Gradu Glini. Također, putem Gradskoga društva Hrvatskog crvenog križa u potresom pogođena područja Grad Metković će uputiti 10.000 komada jednokratnih zaštitnih maski.

Svoje donacije građani će moći donijeti i sutra do 18 sati, a od 2. siječnja, na raspolaganju će biti i prostor crkve sv. Nikole.

Exit mobile version
Skip to content