Home Novosti Lokalno Zbog potresa novi režim na granicama: Evo kome više ne treba PCR...

Zbog potresa novi režim na granicama: Evo kome više ne treba PCR test i tko ne mora u samoizolaciju

Kada je riječ o dovoženju humanitarne pomoći, ulazak u Hrvatsku će biti omogućen bez PCR testa ili samoizolacije.

 

Ravnateljstvo policije izdalo je u srijedu poslijepodne upute za prelazak granice za osobe iz područja pogođenima potresom.

– Omogućuje se izlazak iz Republike Hrvatske, bez sankcija, svim osobama kojima su oštećene kuće, a imaju izrečenu mjeru samoizolacije. Radi se o uglavnom o našim povratnicima npr. u zemlje EU ili u BiH, koji tamo imaju osiguran smještaj, priopćeno je iz Ravnateljstva civilne zaštite.

– Osobama koje žive u inozemstvu, a u potresu su im oštećene kuće ili imaju članove obitelji koji su u pogođenim područjima, treba iznimno omogućiti ulazak u RH bez PCR testa ili samoizolacije, u cilju žurnih saniranja štete. Kao dokaz potrebno je predočiti vlasnički list, odnosno drugu relevantnu dokumentaciju, dodaje se u priopćenju.

– Kada je riječ o dovoženju humanitarne pomoći, ulazak u Hrvatsku će biti omogućen bez PCR testa ili samoizolacije, no na graničnoj kontroli se mora utvrditi da se doista radi o humanitarnoj pomoći.

U takvim slučajevima osobe se upućuju u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa, osim gradova Petrinje i Siska, a u Gradu Zagrebu donacije prehrambenih i higijenskih potrepština te zaštitne opreme mogu se donirati na adresi Socijalne samoposluge GDCK Zagreb, Siget 18a od 8 do 16 sati radnim danom, ističe se u priopćenju Ravnateljstva civilne zaštite.

 

Exit mobile version