Premijer Plenković: „Proglasit ćemo katastrofu za područja pogođena potresom“

 

Na sjednici Vlade RH, koja je u tijeku, premijer Andrej Plenković je istaknuo kako će tijekom dana biti proglašena katastrofa za područja pogođena potresom.

„Vlada je trenutno suočena s dvije krize, covid-19 i potrese, mi smo odlučili danas proglasiti katastrofu na područjima Sisačko-moslavačke županije, dijelovima Zagrebačke i Karlovačke, ali i oformiti Stožer na čijem čelu će biti Tomo Medved. Bit će uključeni i predstavnici svih resora. Zamjenici će biti Milošević i Horvat. Pokazat ćemo da imamo snage nositi se s posljedicama ove krize i otvoriti perspektivu za normalizaciju života i obnovu“, rekao je Plenković te zahvalio svima koji pomažu stradalima u potresu.

„Na terenu su i brojni statičari i građevinski inženjeri, neki su ozlijeđeni nakon 2. potresa. Nadam se da se dobro oporavljaju. Njihovo iskustvo je izrazito važno, a donijeli smo i odluku o naknadi njima za rad koji su do sada radili volonterski. Nitko neće ostati sam u ovoj situaciji. Razumijem zabrinutost g. Dumbovića i teške okolnosti, ali on zna da smo uz njega i uz građane Petrinje i bit će još potpore i podrške tom gradu. Učinili smo puno u području zdravstva. Dvije bolnice su praktički evakuirane a pacijenti zbrinuti. Ministar Beroš je rekao da je dio zgrada u bolnici u Sisku ipak takav da se u njima može boraviti pa će moći primiti više od 50 pacijenata koliko se procjenjivalo u prvim danima. Hvala i brojnim građanima koji su uplatili sredstva da se u ovoj situaciji pomogne ljudima. Prvi odaziv je veliki signal potpore i želje da se pomogne”, rekao je Plenković.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije