Home Novosti Lokalno Vili Beroš: “Bilo bi neodgovorno reći da razmišljamo o popuštanju mjera”

Vili Beroš: “Bilo bi neodgovorno reći da razmišljamo o popuštanju mjera”

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u ponedjeljak kako je danas u Hrvatsku stiglo novih 17.550 doza cjepiva protiv covida-19, a zaključno sa 3. siječnja u Hrvatskoj je protiv koronavirusa cijepljeno 12.285 osoba.

25.03.2020., Osijek - Ministar zdravstva Vili Beros nakon obilaska KBC Osijek obratio se okupljenim novinarima. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

 

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u ponedjeljak kako je danas u Hrvatsku stiglo novih 17.550 doza cjepiva protiv covida-19, a zaključno sa 3. siječnja u Hrvatskoj je protiv koronavirusa cijepljeno 12.285 osoba.

Komentirao je i manji broj testiranja na koroonavirus u posljednje vrijeme rekavši kako su uzrok tome božićni i novogodišnji praznici, no očekuje da će se polovicom siječnja taj broj normalizirati, odnosno povećati broj testiranja na covid.

Kad je riječ o mjerama protiv koronavirusa koje bi trebale trajati do 10. siječnja, Beroš je istaknuo kako će njihovo trajanje ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

“Mi u ovom trenutku ne znamo što nam donose blagdani, druženja i potres. Bilo bi u ovom trenutku neodgovorno od mene reći da razmišljamo o relaksaciji mjera, moramo pričekati da prođe adekvatno vrijeme, sagledati brojke novozaraženih i hospitaliziranih i onda donijeti odluke”, kazao je Beroš. 

Exit mobile version