Poduzetnicima iz Metkovića milijun kn, pada broj novozaraženih koronavirusom, Neretva ima novoga trenera

 

I u proteklom tjednu, tlo u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima nije se prestalo tresti. Ali, stradalima nije prestala stizati pomoć iz cijele Hrvatske, pa tako ni iz Metkovića.

Vatrogascima iz Javne vatrogasne postrojbe Metković, koji su već 13 dana u Petrinji, pridružili su se članovi DVD-ova Metković i Vid koji, također, pomažu u saniranju štete nastale u potresu. Prema potresom pogođenim mjestima otišao je i kamion iz Metkovića vozeći čak 24 palete s hranom, higijenskim potrepštinama, voćem i povrćem, zaštitnom opremom, dekama i grijalicama. Donacije građana Metkovića, Opuzena i susjednih općina u Sisak su odnijeli predstavnici Gradskoga društva Crvenoga križa Metković, a bit će podijeljene u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji. Pomoć za stradale u potresu prikuplja se, još uvijek, na nekoliko mjesta u Metkoviću, a svoju akciju je pokrenulo i Udruženje obrtnika Metković.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Uspješan tjedan bio je za poduzetnike iz Metkovića, koji su u novu godinu ušli s velikom potporom Grada Metkovića. Naime, iz gradskoga proračuna isplaćeno im je milijun kuna. Osim potpora iz Programa poticanja poduzetništva za 2020. godinu, isplaćene su potpore i za one čija je djelatnost ugrožena pandemijom koronavirusa. Potpore za 2020. godinu tako je dobilo ukupno 85 poduzetnika, a iz gradske uprave su istaknuli kako su sredstva za tu namjenu osigurana i za 2021. godinu.

Kada je u pitanju pandemija koronavirusa, u Metkoviću je posljednjih tjedana situacija mnogo bolja nego u listopadu i studenome. Broj novozaraženih pada, a manje je i onih kojima je potrebno testiranje. U Zavod za Javno zdravstvo došle su nove doze cjepiva protiv COVID-19, a epidemiolozi su istaknuli kako bi tijekom siječnja trebalo započeti i cijepljenje građana.

U prošlome tjednu započele su i pripreme sportskih klubova iz Metkovića za nastavak proljetnog dijela sezona, a za istaknuti je kako NK Neretva ima novoga trenera.
Uprava NK Neretve je za novog trenera seniorske momčadi imenovala poznatoga nogometnog stručnjaka Armanda Marenzzia, nakon što je dosadašnji trener Ivan Bubalo podnio ostavku iz osobnih razloga. Hrvatski nogometaš talijanskih korijena povest će ekipu u pripreme za nastavak 3. HNL Jug, a proljetni dio Metkovci bi trebali započeti 20. veljače u utakmici s Kamenom.

Za kraj tjednoga pregleda valja spomenuti kako je u tijeku i humanitarna akcija DPH-a Metković pod nazivom “Obnovimo dom obitelji Vukša”.
U sklopu akcije prikupljaju se sredstva za sanaciju i opremanje stana obitelji Vukša, koji je potpuno uništen u požaru i u kojem je život izgubio njihov prijatelj i član Ante Vukša. U tu svrhu otvoren je poseban račun na kojeg možete uplatiti vaš novčani prilog.
Račun za uplate je:
HR2923600001300149242

Swift code za uplate iz inozemstva je ZABAHR2X

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content