Božinović: “Nismo razgovarali o mogućim ograničenjima za ljude koji se ne cijepe protiv koronavirusa”

 

Na današnjoj presici Nacionalnog Stožera civilne zaštite, gdje je rečeno kako u posljednja 24 sata imamo 230 novih slučajeva na 3141 testiranih i 35 preminulih, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je komentirao istup epidemiologa i člana Vladinog znanstvenog savjeta, Branka Kolarića, koji je kazao kako su moguća ograničenja za ljude koji se ne budu cijepili protiv koronavirusa.

Božinović je naglasio kako se u ovom trenutku o tome ne razgovara, ali da će se vidjeti j će pitanje biti riješeno na razini Europske unije.

“Tu imate dva pristupa, unutarnji i vanjski. Mislim da će na vanjski utjecati cijeli niz faktora, moguće je da se to dogodi na razini EU”, rekao je Božinović.

Ostaje obveza negativnog PCR testa na ulazu u zemlju

Također, jedno od novinarskih pitanja bilo je i ostaje li obveza negativnog PCR testa na ulazu u zemlju. Krunoslav Capak je potvrdio kako će se donijeti odluka o produženju potrebe testa 15. siječnja.

Nadovezao se Božinović, koji je rekao kako se ne vidi poboljšanje situacije s koronavirusom u zemljama u EU, kako se širi novi soj te kako je sve to uzeto u obzir kada se radi o ovoj odluci.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije