Županija na potresom pogođena područja šalje četiri stambena kontejnera

 

Dubrovačko-neretvanska županija donirat će četiri stambena kontejnera Sisačko – moslavačkoj županiji stradaloj od potresa.

Vrijednost donacije iznosi 300 tisuća kuna, a riječ je o kontejnerima veličine 20 metara četvornih koji su posve opremljeni priručnom kuhinjom, sanitarnim čvorom, četiri kreveta, stolom s četiri stolice te ormarom, a također su i grijani.

„Kontejnere smo naručili od hrvatskih proizvođača i trebali bi biti isporučeni tijekom sljedećeg tjedna. Sisačko-moslavačka županija će sa Stožerom odlučiti tko će biti njihovi krajnji korisnici. Sredstva smo osigurali iz proračuna županije, a dio i iz lučkih uprava kojima je osnivač županija kao i od tvrtke Dubrovnik ceste“, rekao je župan Nikola Dobroslavić dodavši kako mu je drago da je županija i na ovaj način uspjela pomoći stradalom pučanstva Sisačko-moslavačke županije nakon razornog potresa.

„Uz ovu pomoć poslali smo i naše vatrogasce i HGSS. Zahvaljujem svim našim udrugama, volonterima koji su prikupljali razne vrste pomoći i onima koji su išli pomagati, posebno građevinarima“, naglasio je župan.

Inače, riječ je o drugoj donaciji koju je Dubrovačko-neretvanska županija uputila na ovo područje. Prva donacija iznosila je 200 tisuća kuna koje su uputili odmah nakon potresa.

IZVOR: dulist

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije