Ivica Obrvan: “Utakmica s Japanom je bila puna nelogičnosti, vjerujem da ćemo upisati pobjedu u susretu s Angolom”

 

Hrvatska rukometna reprezentacija u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Egiptu danas od 18 sati igra protiv Angole.

Pobjeda je imperativ jer je Hrvatska u prvom kolu iznenađujuće remizirala rezultatom 29:29. Igrači Line Červara su tijekom cijelog susreta lovili prednost Japanaca, na kraju su mogli ostvariti i pobjedu, ali su u posljednjoj minuti spašavali remi golom Ivana Čupića iz sedmerca.

Nedostaje publika kao pokretačko gorivo 

Komentar tog susreta za Index je dao trener Ivica Obrvan koji je posljednje vodio francuski klub Chambéry i makedonsku reprezentaciju. U startu je htio naglasiti:

“Ovo je bilo otvaranje prvenstva kakvo do sad nikada nije odigrano u okolnostima pandemije, sa svim mjerama koje su prisutne i bez publike u ogromnim dvoranama. Ta publika je pokretačko gorivo, bez obzira na to navija li za tebe ili samo gleda utakmicu. Samim time je bilo drugačije igrati”, rekao je Obrvan i komentirao ono što smo vidjeli u susretu protiv Japana.

Utakmica s Japanom je bila puna nelogičnosti

“Igrali smo protiv momčadi od koje smo uvjerljivo bolji. Svi koji prate rukomet, naša reprezentacija i njeno vodstvo to znaju bez obzira na to što izjavljuju. Ispalo je kako je ispalo. I da smo izgubili nakon jučerašnje utakmice ne bi bila nikakva tragedija i ne bi bilo potrebno dizati tenzije jer je to zagrijavanje i početno ispitivanje snaga. Ipak, to je bila utakmica s puno nelogičnosti, pogotovo za sve nas koji se bavimo rukometom”, objasnio je Obrvan pa se osvrnuo na jačinu hrvatske reprezentacije koja je jedna od favorita za osvajanje medalje u Egiptu.

“Naša reprezentacija je toliko jaka, sastavljena je od toliko kvalitetnih igrača koji igraju u stranim ligama i jakim klubovima. Tamo su se isprofilirali i s velikim nabojem dolaze igrati za Hrvatsku. Jedna smo od rijetkih reprezentacija koja igra s tolikim nabojem. Imamo takvu kvalitetu da, bez obzira na protivnika, on mora osjećati strah od hrvatske reprezentacije i svega onoga što mi posjedujemo”, rekao je poznati hrvatski trener pa se osvrnuo na nelogičnosti u hrvatskoj igri protiv Japana.

Obrana 5-1 je bila nepotrebno inaćenje

Posebno na obranu 5-1 koju je izbornik Lino Červar forsirao unatoč nižem i fizički inferiornijem protivniku protiv kojeg bi se vjerojatno bilo učinkovitije braniti obranom 6-0. Priznao je to nakon utamice i Pero Metličić u RTL-ovu studiju, a i Obrvan to smatra.

“Obrana koju se forsiralo nije odgovarala tom trenutku. Mi smo jedina reprezentacija koja ima dvije podjednako dobre obrane (6-0 i 5-1) i izabireš trenutak kada ti koja treba. Mišljenja sam da jučer za 5-1 nije bilo nikakve potrebe. To je jedno inaćenje koje je nepotrebno”, mišljenja je Obrvan koji je vidio još jednu nelogičnost u igri Hrvatske.

Šalje se kriva poruka Šebetiću i Martinoviću kad Čupić igra desnog vanjskog

“Ako je pozvan skup najboljih igrača ili onih koji su najpotrebniji i na prvoj utakmici imaš dva desna vanjska (Šebetića i Martinovića) od kojih je Martinović šutirao 3/3, sasvim je nelogično da on drugi dio prosjedi na klupi i da igra Ivan Čupić. On može odlično igrati desnog vanjskog i pokazao je to u našoj suradnji, a kasnije i u dresu Vardara, ali smatram da u prvoj utakmici prvenstva protiv momčadi od koje si puno bolji šalješ krivu poruku dvojici desnih vanjskih i daješ im do znanja što o njima misliš”, otvoreno je kazao Obrvan.

Remi s Japanom je dobro upozorenje za ono što Hrvatskoj slijedi. Momčad Angole je sličan profil reprezentacije, a i Argentina te Bahrein, s kojima bi mogli igrati u drugom krugu, su u sličnom kvalitativnom rangu. Nakon prosipanja bodova s Japanom, Hrvatska takve protivnike više ne bi trebala podcijeniti.

“Jučerašnji rezultat je vjerojatno u našim igračima probudio ogroman inat. Sada će imati puno više koncentracije u daljnjem dijelu prvenstva. Bez obzira na kvalitetu Angole i Katara, to su reprezentacije koje nama uz normalan pristup nisu dostojne parirati. Vjerujem da ćemo upisati pobjede. Čak to ne mora biti uz super dojmljivu igru jer je početak natjecanja. Treba korak po korak ići kroz natjecanje i razmišljati o onom važnijem što slijedi. Ne treba sutra tražiti ni očekivati gaženje Angole, dovoljno je biti bolji nego protiv Japana i pobijediti u što ne sumnjam. Nema potrebe za alarm i sumnju u sve što ova reprezentacija može”, zaključio je Obrvan.

Izvor: Index. hr

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije